Vi vet, precis som du, att du är bra. Kompetens? Japp. Erfarenhet? Massor. Och just det, du är ju dessutom duktig med människor också! Du är proffsig – så proffsig att många rekryterare med stor sannolikhet gärna hade bokat in en intervju med dig och erbjudit dig ett jobb.

Konstiga e-mailadresser
Använder du fortfarande Coolguy85 eller scarabeo75? Då är det hög tid att byta, åtminstone när det kommer till jobbrelaterad kommunikation. Din professionella e-mailadress ska endast innehålla ditt för- och efternamn, och eventuellt någon siffra om det krävs.

Alla typer av stavfel
När vi ändå är inne på lathet… vad tror du att skriva “job” istället för “jobb” ger för intryck hos en rekryterare?
Konstiga försök till att verka unik
Att sticka ut är bra, men det är viktigt att göra det på rätt sätt. Man ska vara unik men inom branschens normer.
Avsaknad av relevant information
Meningen med din ansökan är att ge rekryteraren en snabb – men ändå detaljerad – översikt av dig och vad du har att erbjuda. Det innebär att du behöver gå ifrån de uppenbara ”Jag har jobbat här och gjorde det där”. Visa resultat (rekryterare älskar siffror) och prestationer, särskilt de som är relevanta för tjänsten du söker.
För mycket text
Ditt CV ska alltid vara städat, lättläst och tilltalande. Det viktigaste att tänka på? Att låta det vara luftigt. Du vill inte skicka iväg något som liknar en tegelvägg av text som man knappt orkar börja läsa.

 

Fem punkter: detta får ditt CV att verka oprofessionellt
Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *